![Forum Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie Strona Główna](http://www.ar.lublin.pl/img/up/logo.gif) |
Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie
|
|
Autor |
Wiadomość |
TomaszKonnka
|
|
Gwiezdne wojny: Przebudzenie mocy |
|
Czekałem na ten film tyle lat. Od dawna chciałem zobaczyć moich ukochanych bohaterów w nowej oprawie audio - wizualnej. Marzyłem, żeby kontynuowali Gwiezdne Wojny właśnie z rewelacyjnym Hanem Solo, śmigającym Sokołem pomiędzy myśliwcami imperium.
Gdy zobaczyłem wczoraj trailer to... popłakałem się. Serio, nie sądziłem, że cokolwiek zmusi mnie do łez a jednak - te ciekły mi po policzkach. Płakałem jak małe dziecko.
Pamiętam jako mały chłopiec,. regularnie każdego weekendu wypożyczałem wszystkie trzy części oryginalnej sagi na VHS'a. Nie było lektora ani dubbingu. Musiałem czytać. Nowej sagi, czyli rzekomo 1,2 i 3 trzeciej części nie przyjąłem zbyt dobrze. Mroczne Widmo napawało mnie jeszcze nadzieją, że 2 i 3 poprawią nieco poziom. Zawiodłem się, dwójka jest fatalna a trójkę da się znieść. To oczywiście moja ocena. Wychowałem się na starej sadze, na klimacie, na wyniszczonym i brudnym uniwersum Gwiezdnych Wojen. Teraz moje marzenie się spełniło. Czekam na ten film z niecierpliwością, niczym małe dziecko.
Co prawda boję się trochę, że J.J Abrams może mnie nieco zawieść. Darzę go jednak zaufaniem, ponieważ moim zdaniem wyprowadził on serię Star Trek na lepszą drogę. Dzięki niemu ogólnie polubiłem ten film. Mam nadzieję, że nie będzie zbyt dużo efektów CG, a całe uniwersum będzie prezentować się jak w oryginalnej sadze. Będzie brudne, zniszczone, tak jakby było tam od setek lat.
Mam nadzieję, że Han, Chewie i Luke pojawią się nieco częściej, a nie tylko w paru scenach. Mam nadzieję, że to zaufanie, którym obdarzyłem reżysera spełni moje oczekiwania.
Przeżywałem też ten trailer z innymi ludźmi, szkoda, że w moim miasteczku nie ma takiego drugiego fana tej gwiezdnej sagi. Płakałem dziś przez pół dnia. Nie sądziłem, że coś może wywrzeć na mnie takie emocje. Jednak stało się. Czekam na ten film jak na nic aktualnie. Mam nadzieję, że po wyjściu z kina będę szukać repertuaru na drugi dzień. Przyznam, że nigdy nie byłem w kinie 2x na tym samym filmie. Tym razem, może się to zmienić.
Co do trailera i szukania w nim defektów, nie jest to zadanie dla mnie. Skoro ten film jest powiązany ze starą sagą, moje emocje są zbyt świeże bym mógł wystawić rzetelną opinie
CZEKAM!!!!
_________________ www.sulejkowska21.pl |
|
Pią Lis 27, 2015 12:59 |
|
![](templates/GreenTech/images/spacer.gif) |
Reklama
|
|
Pią Lis 27, 2015 12:59 |
|
![](templates/GreenTech/images/spacer.gif) |