![Forum Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie Strona Główna](http://www.ar.lublin.pl/img/up/logo.gif) |
Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie
|
|
Autor |
Wiadomość |
anka
|
|
Alergia? |
|
Zastanawiam się czy nie cierpię na alergię. Ciągle mam dziwne objawy, których ciężko mii się pozbyć. Lekarz przepisuje mi różne preparaty, ale nie wiem czy chce je łykać. Lepiej chyba będzie po prostu zrobić test? Jak sądzicie? Nie chce nic sugerowac lekarzowi, chyba wybiorę się po prostu do https://cm.enel.pl/centrum-medyczne/przychodnie-i-placowki/przychodnie-i-placowki/szpital-centrum-femQZr i tam zapytam się o szczegóły. Nie wiem dokladnie jak wygląda taki test - może ktoś z forumowiczów mial może już coś takiego wykonywane i mógłby się ze mną podzielić informacją? Jestem trochę nadwrażliwa, nie przepadam za igłami i tak dalej, ale w tym jednym przypadku jestem w stane się przemóc. prosze tylko o szczegółowy opis jak takie szczepienie wyglada żebym mogła się do tego przygotowac psychicznie. Jeśli oczywiscie ktoś mial doświadczenie tego typu i będzie sklonny się nimi podzielić z szerszym audytorium.
|
|
Wto Maj 30, 2017 21:21 |
|
![](templates/GreenTech/images/spacer.gif) |
Reklama
|
|
Wto Maj 30, 2017 21:21 |
|
Ciapuciap
|
|
|
|
Osobiście zmagam się od kilku lat z alergią na nikiel. Jest ona o tyle uciążliwa, że nie pozwala mi normalnie korzystać z metalowych przedmiotów, przez co muszę kombinować, żeby móc ich używać. Na szczęście miesiąc temu trafiłem na stronkę http://nidiesque.com/, gdzie można znaleźć sporo ciekawych informacji na temat alergii niklowej, a także możemy kupić świetny krem ochronny. Odkąd zacząłem go stosować odczułem znaczącą poprawę i już nie mam reakcji alergicznych. Polecam go przetestować ![Smile](images/smiles/icon_smile.gif)
|
|
Pon Wrz 25, 2017 13:30 |
|
Kolorowa
|
|
|
|
Z doświadczenia wiem, że w mieszkaniu bardzo pomaga alergikom oczyszczacz powietrza, więc warto się w coś takiego zaopatrzyć. Samo urządzenie nie jest drogie, filtry do niego też można niedrogo kupić na przykład na https://strefafiltrow.pl/filtry-do-oczyszczaczy-powietrza-xiaomi-mi.html. Akurat te pasują do mojego oczyszczacza, ale jak poszukacie, to pewnie do innych modeli też znajdziecie ![Wink](images/smiles/icon_wink.gif)
|
|
Sro Sie 22, 2018 07:21 |
|
elizkaa
|
|
|
Sro Wrz 12, 2018 18:17 |
|
majeczka
|
|
|
|
a czy ktos z was cierpi na nietoleracje pokarmowe? Ja mam nietolerancje laktozy i juz sama nie wiem co z tym robic. Uwazam na to co jem, ale ciagle pojawiaja sie biegunki. tylko jak biore inteste to jest w porzadku, bo ona wplywa na regulacje pracy jelit
|
|
Sob Paź 27, 2018 15:29 |
|
fiona2606
|
|
|
|
Ja niestety cierpię na alergię. I pokarmową i wziewną. Już niedługo się zacznie kichanie, katar i łzawiące oczy...
_________________ zabawki dla dzieci malesmyki.pl |
|
Czw Mar 28, 2019 16:07 |
|
Karolek33a
|
|
|
|
ja polecam udać się do dobrego specjalisty, sam zazwyczaj chodzę do fmclodz.pl U niech jest mnóstwo specjalistów, nowoczesny sprzęt do diagnostyki, szybkie terminy i przystępne ceny. Warto dbać o zdrowie.
|
|
Sob Lip 25, 2020 05:44 |
|
baburmars
|
|
|
|
Ja od jakiegoś czasu mam chyba jakąś alergię i nie wiem co z tym zrobić
_________________ wędki |