Forum Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie Strona Główna Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie
POMOC Rejestracja SzukajFAQ Zaloguj  RejestracjaRejestracja 
Mad Max

Odpowiedz do tematu    Forum Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie Strona Główna » Film Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
Mad Max
Autor Wiadomość
wojtekijanski

Post Mad Max Odpowiedz z cytatem
Z pierwszej części Mad Maxa nie byłem specjalnie zadowolony. Druga odsłona okazała się dziełem o wiele dojrzalszym, bardziej przemyślanym i dopracowanym i stała się w moim odczuciu tą najlepszą. Później była ta trzecia i na lata Max zniknął z kin. Teraz powraca w filmie, któego treść można opisać krótko i zdecydowanie: uciekają i Ich gonią. I tak przez 2 godziny. Max grany przez Toma Hardyego jest totalnie zepchnięty do roli "podającego ręczniki" dla odtwórczyni roli Furiosy, Charlize Theron i to Ona "gra tu pierwsze skrzypce". Co z tego że film ma niesamowite sceny, jak tu nie ma fabuły a są ładne obrazki aby. Nowy "Mad Max" to żywy dowód na stwierdzenie że kino to sztuka dla analfabetów. Ja zawsze szukam treści jakiejś, choćby śladowej a film byłby o wiele lepszy gdyby ten intrygujący świat został pokazany w szerszej perspektywie, skupiono się nie tylko na "zabawie w kotka i myszkę", bo tego jest przesyt i przy 90 minucie miałem już dość i ... usnąłem, tak bardzo mnie wciągnęła ta całą nużąca gonitwa 2 godzinna przez pustynię. Zero, treści, maksimum akcji i niestety przerost formy nad treścią.

Pią Cze 19, 2015 15:36 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Pią Cze 19, 2015 15:36
Odpowiedz do tematu    Forum Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie Strona Główna » Film Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: