Forum Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie Strona Główna Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie
POMOC Rejestracja SzukajFAQ Zaloguj  RejestracjaRejestracja 
jak założyć własną firmę

Odpowiedz do tematu    Forum Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie Strona Główna » Hyde Park Zobacz poprzedni temat
Zobacz następny temat
jak założyć własną firmę
Autor Wiadomość
przeźroczysta

Post jak założyć własną firmę Odpowiedz z cytatem
Założenie własne firmy do duże wyzwanie organizacyjne. Trzeba się do tego dobrze przygotować. Przede wszystkim musimy mieć pewność że znamy się na tym czym chcemy się zajmować. Dobrze mieć tez odpowiednie zaplecze finansowe by na samym starcie nie brać większych kredytów. Otworzenie firmy łączy się przede wszystkim z kosztami, a wpływy nie wiadomo kiedy się pojawią. Więcej informacji jak się do tego przygotować znajdziecie w artykule na stronie : https://www.mbank.pl/informacje-dla-klienta/firmy/post,7250,zakladanie-firmy-%E2%80%93-5-porad-jak-zalozyc-wlasna-firme.html .
Sro Maj 03, 2017 17:53 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Sro Maj 03, 2017 17:53
solanka

Post Odpowiedz z cytatem
Gro firm które powstają obecnie są jedynie formą zatrudnienia zwanego samozatrudnieniem. Jest to popularna forma unikania konieczności płacenia ZUS, a pracownikom za okres urlopu, czy zwolnienia lekarskie. To współczesna forma wyzysku ludzi którzy ciężko pracują nie mając potem za to żadnych praw wynikających z kodeksu pracy. Taka forma zatrudnienia nie funkcjonowała w okresie PRL-u. Rozpowszechniła się w okresie rządów Solidarności konkretnie AWS. Obecnie wykonuje się pozorne zmiany w tym zakresie. PiS wprowadził minimalną stawkę wynagrodzenia w takich umowach w wysokości 14 zł za godzinę. By wszystko było ok należy prowadzić tak zwaną godzinówkę, ewidencję czasu pracy. Ma to być gwarancją minimalnego wynagrodzenia http://www.zasadyogolne.info/2018/04/ewidencja-czasu-pracy-2018.html . Jednak z kalkulatora wynagrodzenia nie wynika nic pozytywnego. 14 zł za godzinę przy 168 godzin miesięcznie daje 2352 złote. ZUS to 1300 zł. W związku z tym po "podwyżce samozatrudnieni plus" jaką hojnie obdarował nas PiS" zostaje samozatrudnionym 1000 zł miesięcznie. Z tego mają zapłacić podatek, stworzyć sobie urlop, opłacić krótkie zwolnienie lekarskie. Za to jak stracą pracę nawet nie dostaną przez trzy miesiące zasiłku dla bezrobotnych. To cała prawda o milionerze Morawieckim. Tak samo PiS postępuje z pracownikami delegowanymi zapewniając Polakom płacę za polskie stawki wykonywaną w krajach europejskich. Wyzysk ludzi przede wszystkim.
Pią Kwi 20, 2018 13:42 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Kolorowa

Post Odpowiedz z cytatem
Kiedy już założycie własną firmę, na pewno warto będzie pomyśleć o jakimś nowoczesnym, innowacyjnym oprogramowaniu, które pozwoli Wam na sprawne przeprowadzanie w przedsiębiorstwie różnych procesów. Polecam zapoznać się z ofertą firmy http://www.primesoft.pl/, która dostarcza własnie różnych nowoczesnych rozwiązań, między innymi systemu do elektronicznego obiegu i archiwizacji dokumentów, a to na pewno przyda się Wam w firmach Smile
Sro Sie 22, 2018 07:30 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
szyszka89

Post Odpowiedz z cytatem
Prowadzenie własnego biznesu wcale nie jest takim łatwym zadaniem i trzeba się z tym niestety liczyć.

Wto Maj 07, 2019 09:24 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Karolek33a

Post Odpowiedz z cytatem
Jeśli chcecie założyć firmę to lepiej skorzystać z pomocy prawnika. Ja ostatnio skorzytsałem z usług radny prawnego, który pomógł mi w ustalaniu ojcostwa. Jestem bardzo z niego zadowolony gdyż pomógł mi w mojej trudnej sytuacji. A znalazłem go na stronie https://kancelariawonama.pl/#faktoring Polecam
Nie Lis 24, 2019 20:46 Ogląda profil użytkownika Wyślij prywatną wiadomość
Reklama

Nie Lis 24, 2019 20:46
Odpowiedz do tematu    Forum Forum Studentów V Roku Ochrony Środowiska UP w Lublinie Strona Główna » Hyde Park Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)
Strona 1 z 1
Skocz do: